Υλικά
250
γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1
κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
1
πρέζα αλάτι
1
κουτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
150
γραμμάρια τυρί τσένταρ, τριμμένο
60
γραμμάρια βούτυρο
½
φλιτζάνι γάλα
2
αυγά
Εκτέλεση
Βάζουμε
στο κάδο του μίξερ με τα ειδικά μαχαίρια το αλεύρι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το μπέϊκιν πάουντερ, τα κτυπάμε
για 5λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίσουμε το κτύπημα για άλλα 10
λεπτά. Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τα αυγά κτυπημένα
και το τυρί και τα αναμιγνύουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Σε
μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη που σε πάχος ενός εκατοστού. Παίρνουμε
ένα ποτηράκι του λικέρ και το χρησιμοποιούμε σαν κουπ-πατ, για κόβουμε σε κύκλους
τη ζύμη. Ξαναπλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη και την ανοίγουμε πάλι στο ίδιο πάχος.
Συνεχίζουμε να κόβουμε πάλι τη ζύμη μέχρι να μας τελειώσει.
Απλώνουμε
σε ένα ταψί του φούρνου αφού πρώτα το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και
τοποθετούμε τα κυκλάκια της ζύμης που κόψαμε, με μια απόσταση 1-2 εκατοστά
μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 12-15 λεπτά περίπου και μέχρι να
ροδοκοκκινίσουν.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου