Υλικά
½
κιλό φύλλο κρούστας
5
μεγάλα πράσα (το άσπρο μέρος), σε ροδέλες
3
φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200
γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
200
γραμμάρια ανθότυρο, θρυμματισμένο
100
γραμμάρια κεφαλοτύρι, τριμμένο
250
γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
200
γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
4
αυγά
½
φλιτζάνι σιμιγδάλι
πιπέρι
1
φλιτζάνι βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Σε
ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να
μαλακώσουν.
Τα
αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια κτυπάτε τα αυγά και τα αναμειγνύουμε με
το γιαούρτι, ρίχνουμε το ανθότυρο, το κεφαλοτύρι, τη γραβιέρα, τη φέτα, το
σιμιγδάλι, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε
ένα ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας τα ένα-ένα, βάζουμε
από πάνω όλη τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε
άλλα τα μισά φύλλα κρούστας από πάνω, βουτυρώνοντας και αυτά ένα-ένα. Γυρίζουμε
τα φύλλα που περίσσεψαν και την κλείνουμε.
Αλείφουμε
τη πίτα με βούτυρο και αυγό κτυπημένο με λίγο γάλα.
Ψήνουμε
την πρασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου
μέχρι να πάρει χρώμα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου