Υλικά
½
κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1
κιλό πατάτες
2
φλιτζάνια γραβιέρα, τριμμένη
1
φλιτζάνι ρεγκάτο, τριμμένο
2
κρεμμύδια, τριμμένα
4
κρόκους αυγών
1
κουτ. γλυκού ξύδι
μοσχοκάρυδο
κανέλα
αλάτι
πιπέρι
πιπέρι
ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
για
το πανάρισμα
2
αυγά
1
φλιτζάνι αλεύρι
1
φλιτζάνι γάλα
2
φλιτζάνια φρυγανιά, τριμμένη
Εκτέλεση
Βράζουμε
τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν, μετά τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από
το μύλο του πουρέ η της λιώνουμε με ένα πιρούνι
Βάζουμε
όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε
λίγο το μείγμα μας στο ψυγείο να σφίξει και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια ή σε
μακρόστενο σχήμα.
Κτυπάμε
τα αυγά με το γάλα και περνάμε κάθε κροκέτα, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα
του αυγού και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά.
Τις
τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, τις απλώνουμε σε
απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε
ζεστές.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου