Υλικά
16
λαζάνια, βρασμένα και στραγγισμένα
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
¼
μανιτάρια σε φέτες
2
ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
¼
κιλού μύδια, χωρίς κέλυφος
¼ κιλού γαρίδες, αποφλοιωμένες
2
κονσέρβες καβούρια, η τόνο σε νερό
2
αυγά
2
½ κρέμα γάλακτος
¼
τυρί κρέμα
¼
κιλού κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
¼
κιλού παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
& πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βράζουμε τις γαρίδες και τα μύδια για 3-4 λεπτά, τα σουρώνουμε
και τα ψιλοκόβουμε. Στραγγίζουμε τις κονσέρβες με τα καβούρια και τα
αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα θαλασσινά.
Σε
ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να
μαλακώσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις ντομάτες και τα σοτάρουμε μέχρι να
πιούν τα υγρά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα το τυρί
κρέμα, τη μισή ποσότητα από τη κεφαλογραβιέρα και τη παρμεζάνα, τα αυγά ελαφρώς
κτυπημένα, αλάτι και πιπέρι και τα αναμειγνύουμε.
Σε
ένα παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε το ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
και στρώνουμε μια σειρά λαζάνια.
Απλώνουμε
από πάνω μέρος του μείγματος από τα τυριά και τα θαλασσινά. Επαναλαμβάνουμε την
ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα λαζάνια και τη γέμιση τυριών και θαλασσινών.
Πασπαλίζουμε
με την υπόλοιπη ποσότητα τυριών, ρίχνουμε και τη κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε
με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά με αλουμινόχαρτο από
πάνω. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου