Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ESPRESSO


Υλικά

1 λίτρο γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
20 γραμμάρια καφέ στιγμιαίο espresso
2 βανίλιες
½ φλιτζάνι ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το καφέ και τις βανίλιες ανακατεύοντας λίγο να διαλυθούν και μόλις πάρουν βράση τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τις ζελατίνες στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν τελείως.
Αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει, την αδειάζουμε σε μια φόρμα η σε μικρά φορμάκια η σε ποτήρια με πόδι και την βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα η σε πιατάκια τη κρέμα, αν θέλουμε τη γαρνίρουμε με φλοίδες σοκολάτας και γαρνίρουμε με κόκκους καφέ.

Για να τις ξεφορμάρουμε εύκολα τη κρέμα πανακότα σε πιατάκια βουτάμε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου