Υλικά
300
γραμμάρια ζάχαρη
700
γραμμάρια νερό
350
γραμμάρια χυμό λεμονιού
1
½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε
μέχρι να διαλυθεί και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε το
σιρόπι να κρυώσει και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Βάζουμε
το μείγμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου, το ανακατεύουμε και
επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 2-3 φορές ακόμη
Μόλις
πήξει, την μοιράζουμε σε ποτήρια και τη σερβίρουμε με χοντρό καλαμάκι ή
κουτάλι. Αν είναι πολύ παγωμένη, τη βάζουμε στο ψυγείο να μαλακώσει τόσο που να
μπορούμε να τη σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου