Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Υλικά

¾ γαρίδες, καθαρισμένες
χυμό από 3 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½  φλιτζάνι μέλι
1 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
3 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
2 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι και βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι..
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουερ τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αυγό και ελάχιστο νερό και τα κτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα πηκτό χυλό.
Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία τηγανίζουμε τις γαρίδες, για 1-2 λεπτά και μέχρι να γίνουν τραγανές, αφού πρώτα τις έχουμε βουτήξει στο χυλό. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια στη σάλτσα με το πορτοκάλι και το μέλι και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου