Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΛΙΚΕΡ ΤΖΙΝΤΖΕΡ




Υλικά

1 φλιτζάνι μέλι η ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας ρίζα τζίντζερ (ψιλοκομμένο)
½  κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 ½  φλιτζάνι κονιάκ
1 βανίλια κομμένη στη μέση

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μέλι το νερό τη βανίλια και το τζίντζερ για 15-20 λεπτά και μέχρι να μαλακώσει το τζίντζερ.
Αφαιρούμε τον αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και μετά το βάζουμε σε ένα βάζο, προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε για μια μέρα ανακινώντας το βάζο κατά διαστήματα.
Αφαιρούμε τη βανίλια, σουρώνουμε το μείγμα σε ένα φίλτρο καφέ και το αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Το αφήνουμε 2-3 μέρες για να ενωθούν οι γεύσεις πριν το σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου