Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ


Υλικά

¾ κιλού μακαρόνια Νο 6
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο  
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 ξυλάκια κανέλα
5-6 γαρύφαλλα
1 ½ φλιτζάνι κρασί
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. σούπας worcester sauce
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
ρίγανη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας βούτυρο
μοσχοκάρυδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1 ½ φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με βούτυρο.
Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε το κιμά και τον σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια ανακατεύοντας τον συνέχεια. Σβήνουμε με το κρασί και τη worcester sauce.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τα ξυλάκια κανέλας, το αλάτι, τα γαρύφαλλα, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο και τα φύλλα δάφνης. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το κιμά να βράση.
Σερβίρουμε σε πιάτα τα μακαρόνια μα το κιμά από πάνω και πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου