Υλικά
1
κιλό αγκινάρες, μονό οι καρδιές, σε κυβάκια
200
γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
2
αυγά
3-4
κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
άνηθο
1
½ φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
1
φλιτζάνι ρεγκάτο, τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
και πιπέρι
για
το φύλλο
1
κιλό αλεύρι
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
κουτ. γλυκού αλάτι
½
κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Σε
μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το κρασί, το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το
ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε και ζυμώνουμε, ώσπου να πάρουμε μια μαλακή, εύπλαστη
ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια και την αφήνουμε στην άκρη πασπαλισμένη
με λίγο αλεύρι να ξεκουραστεί.
Σε
ένα τηγάνι βάζουμε τις αγκινάρες με λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και τις αφήνουμε
να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο, αλάτι και
πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το
γιαούρτι και τα τυριά, ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε
με τον πλάστη δυο φύλλα, λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο και με ένα
πινέλο το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στο
φύλλο, και την καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Λαδώνουμε το φύλλο και γυρίζουμε τα
φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα σαν κορδόνι.
Βρέχουμε
την επιφάνεια με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για
50-55 λεπτά περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου