2
φλιτζάνια βρώμη
½
φλιτζάνι φιστίκια, αποφλοιωμένα
½
φλιτζάνι αμύγδαλα, ασπρισμένα
½
φλιτζάνι καρύδια
½
φλιτζάνι ζάχαρη
½
φλιτζάνι βούτυρο
2
κουτ. σούπας ταχίνι
3
κουτ. σούπας μέλι
2
κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
3-4
αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
κανέλα
γαρίφαλο,
σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε
ένα αντικολλητικό τηγάνι η στο γκριλ του φούρνου καβουρδίζουμε του ξηρούς
καρπούς.
Σε
ένα τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι, κανέλα και γαρίφαλο
και αφού κρυώσουν τα προσθέτουμε στους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε
και
στρώνουμε το μείγμα μας σε ένα ορθογώνιο ταψάκι.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά και αφού κρυώσουν
με
ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε μπάρες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου