Υλικά
½
κιλό παντζάρια χωρίς τα φύλλα
2-3
ραπανάκια
¼
ροκφόρ ή blue cheese
1
φλιτζάνι καρύδια, χονδροκομμένα
αλάτι
για
τη σάλτσα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο καλό
¼
φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
1
κουτ. γλυκού μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
και βράζουμε τα παντζάρια, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε σε μια
σαλατιέρα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμα, για μεγαλύτερη ευκολία.
Πλένουμε
και κόβουμε στα τέσσερα τα ραπανάκια.
Σε
ένα σέηκερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, ανακινούμε καλά και περιχύνουμε
τα παντζάρια με τα ραπανάκια.
Πάνω
από τα παντζάρια τρίβουμε με το χέρι το ροκφόρ χωρίς να το λιώνουμε και σκορπάμε τα καρύδια τα οποία πρώτα έχουμε
σπάσει σε ένα γουδί η στο μούλτι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου