Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΙΤΣΟΥΝΙΑ


Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1½ κιλό πιτσούνια ή κοτόπουλο σε μικρές μερίδες
1 πακέτο μακαρόνια Νο 2
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κρασί λευκό
4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
2-3 αβγά χτυπημένα
½ φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη

Eκτέλεση

Πλένουμε τα πιτσούνια, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα σοτάρουμε ελαφρά μαζί με τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε προσθέσει 2-3 κουταλιές μαργαρίνη μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου μέχρι τα πιτσούνια να γίνουν τρυφερά. Αφού κρυώσουν, τους αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα, και τα κόβουμε σε όσο μικρότερα κομματάκια γίνεται. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
Βράζουμε τα μακαρόνια (όσο να κρατάνε), τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά με λίγη μαργαρίνη και τα χτυπημένα αβγά. 
Αλείφουμε μια κουμπωτή φόρμα με μαργαρίνη, στρώνουμε 1 φύλλο κρούστας και το βουτυρώνουμε. Στρώνουμε από πάνω ένα δεύτερο και ένα τρίτο φύλλο επίσης βουτυρωμένα. Βάζουμε πάνω στα φύλλα τα μισά μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με τυρί. Από πάνω τοποθετούμε τα κομματάκια από τα πιτσούνια με τη σάλτσα τους. Συνεχίζουμε με μακαρόνια και το υπόλοιπο τυρί, και καλύπτουμε με 3 ακόμη φύλλα κρούστας. 
Ψήνουμε για 45 λεπτά στον φούρνο ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια των φύλλων. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε για να σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου