Επηρεασμένη από τους Ισπανούς αλλά και με αφρικανικές επιρροές, η κουζίνα της Κούβας, μείγμα διαφορετικών πολιτισμών, με γεύσεις, πολλά μπαχαρικά και τεχνικές μαγειρικής.
Τα
μαύρα φασόλια και το ρύζι «Moros y Cristianos» είναι μια βάση σε πολλές
κουζίνες της Λατινικής Αμερικής, ιδιαίτερα στην Κούβα, μάλιστα πολλά φαγητά της
συνοδεύονται με αυτό.
Υλικά
3
φλιτζάνια λευκό μακρύκοκκο ρύζι
3
φλιτζάνια μαύρα φασόλια
6
φλιτζάνια νερό
2
κουτ. σούπας μηλόξυδο
1
κρεμμύδι, σε κύβους
4
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2
κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
1
κουτ. γλυκού ρίγανη
3
κουτ. γλυκού κύμινο
1
φύλλο δάφνης
3
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
¼
φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε
τα φασόλια αποβραδίς μέσα σε νερό πριν τα μαγειρέψουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα
με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη, το κύμινο, το φύλλο
δάφνης, το ξύδι και ανακατεύουμε απαλά για περίπου πέντε λεπτά. Προσθέτουμε τα
φασόλια, δύο φλιτζάνια νερό, ανακατεύοντας για να ενσωματωθούν καλά και
αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το ρύζι,
και τα μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά ακόμη η μέχρι το ρύζι μαλακώσει.
Περιχύνουμε
με ελαιόλαδο πάνω από το ρύζι και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου