Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΡΕΤΣΕΤΑ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤΣΕΛΟ


Χρειαζομάστενε:

1 κιλό κουμ κουατ
1 λίτρο καθαρό άκουαβιτα 95 βαθμώνε
1 λίτρο άκουα
700 γραμμάρια τζούκαρο

Πρεπαρατσιόνε:

Βάνουμε στο λαβαδούρο τα κουμκουατ και τσου κάνουμε πλύση καλήνε και ακατόπι στέγνωμα μπόνο.
Βγάνουμε τσι φλούδες απο τα κουμκουατ, αλλά να ‘μάστενε και τότσο αττέντοι, όσκε να μη μένει το μπιάνκο στη φλούδα γιατί γένεται πρικό το κουμκουατσέλο.
Βάνουμε σε ένα δοχείο τα 700 ml απο το άκουαβίτα και πελούμε και τσι φλούδες μέσα, το κλειούμε και το αφήνουμε 1 μήνα στο μπούγιο.
Ακατόπι από τον 1 μήνα, γλέπουμε ότι έχει κολόρε τζαλέτο, λες και το έχει πιάκει ίχτερος ένα πράμα.
5.Βάνουμε στη στιά μίγια πινιάτα και βάνουμε το άκουα και το τζούκαρο και ανακατώνουμε, αλλά να μη βράσει.
Αφήνουμε το σιρόπι να γένει χιόνια, να γιατσώσει παναπεί, το πελούμε στο βάζο, πελούμε και τα άλλα 300 ml του άκουαβιτα και το αφήνουμε για 40 μέρες πάλε στο μπούγιο.
Ακατόπι τσι 40 μέρες, το φιλτράρουμε και το βανούμε τσι μποτίγιες.
Ειμάστενε πρόντοι να γοδέρουμε!

δια χειρός ΑΚΗ ΒΙΔΙΝΙΏΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου