Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ


Υλικά

8 φύλλα κρούστας για ευκολία
1 ½ κιλό μέτρια κολοκύθια
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½  ματσάκι φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
250 γραμμάρια ανθότυρο, θρυμματισμένο
150 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
3 αυγά, κτυπημένα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα τρίβουμε με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε για μια νύκτα σε ένα σουρωτήρι στο ψυγείο να στραγγίξουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ κτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα τυριά και το γιαούρτι, το στραγγισμένο κολοκύθι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Σε ένα ταψί, απλώνουμε τα μισά φύλλα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε ένα-ένα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα, και την καλύπτουμε με το υπόλοιπα φύλλα που τα έχουμε λαδώσει και αυτά ένα-ένα.
Γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν από τα ταψί, προς τα μέσα σαν κορδόνι. Χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε την επιφάνειά της με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου