Υλικά
16
λαζάνια σε φύλλα
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
¾
κιλού κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
και πιπέρι
250
γραμμάρια τυρί κρέμα
1
φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1
φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1
φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα
λαζάνια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, τα ξεβγάζουμε
με κρύο νερό και στη συνέχεια τα ψιλοβρέχουμε με λίγο λάδι για να μη κολλήσουν
μεταξύ τους.
Σε
ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο
σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο
και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι τα κολοκύθια μαλακώσουν.
Ρίχνουμε
στο τηγάνι τα 2/3 το τυρί κρέμα και τη κεφαλογραβιέρα, ανακατεύουμε και
αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στη
συνέχεια σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε
μία
σειρά φύλλα λαζάνια στη βάση του και απλώνουμε από πάνω το μισό μείγμα με τα
κολοκυθάκια. προσθέτουμε μία άλλη σειρά
φύλλα λαζάνια, το υπόλοιπο μείγμα από πάνω. Από πάνω καλύπτουμε με μια άλλη
σειρά φύλλα λαζάνια, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και περιχύνουμε με
τη κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά και μέχρι να πάρουν
χρώμα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου