Υλικά
8
αγκινάρες φρέσκες ή καταψυγμένες
χυμό
από 1 λεμόνι
1
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½
φλιτζάνι μπίρα
1
αυγό
αλάτι
πιπέρι
καλαμποκέλαιο
για τηγάνισμα
για
το γαρνίρισμα
2
φλιτζάνια βούτυρο γάλακτος
½
φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1
κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1
κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2
κουτ. σούπας κάπαρη, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις αγκινάρες αφαιρώντας τα σκληρά φύλλα και το χνούδι. Τις κόβουμε στα τέσσερα
και στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Βάζουμε
τα κομμάτια αγκινάρας σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με αποβουτυρωμένο γάλα και
τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 5-10 λεπτά.
Στο
μούλτι κτυπάμε καλά το αλεύρι, τη μπύρα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι μέχρι να
γίνουν ένας πηκτός χυλός.
Σε
ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο, βουτάμε το κάθε κομμάτι αγκινάρας
στο χυλό και τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια και από τις δύο
πλευρές.
Τοποθετούμε
τις αγκινάρες σε απορροφητικό χαρτί και όταν στραγγίσει το περιττό λάδι τις
μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού
και τη κάπαρη, τις πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με το μείγμα και τις σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου