Υλικά
3
½ φλιτζάνια φρέσκο γάλα
1
φλιτζάνι ζάχαρη
3
κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2
αυγά
1
βανίλια
1
κουτ. σούπας βούτυρο
3
μπανάνες λιωμένες
1
μπανάνα σε φέτες, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αυγά με ½ φλιτζάνι γάλα.
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη να βράσει και
μόλις βράσουν, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε συνέχεια
μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε
το μείγμα από τη φωτιά προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες, το βούτυρο και τη
βανίλια ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Μοιράζουμε
τη κρέμα με τις μπανάνες σε ποτήρια και βάζουμε τα ποτήρια για 2-3 ώρες στο
ψυγείο, πριν το σερβίρουμε.
Σερβίρουμε
με φέτες φρέσκιας μπανάνας και με τρίμμα κουβερτούρας ή τριμμένο μπισκότο από
πάνω.
Επίσης
μπορούμε να συμπληρώσουμε στη κρέμα μπισκότα σαβαγιάρ θρυμματισμένα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου