Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



Σκαλοπίνι (Scaloppini) είναι Ιταλικός όρος για λεπτές φέτες μοσχαρίσιου ή χοιρινού φιλέτου οι οποίες μαγειρεύονται με δύο διαφορετικούς τρόπους. Είτε πανάρονται με αβγό και γαλέτα και τηγανίζονται σε λάδι ή βούτυρο σαν τα σνίτσελ, είτε ψήνονται στην κατσαρόλα με γλυκό κρασί και κρέμα.

Υλικά

8 λεπτές φέτες μοσχαρίσια φιλετάκια
½ κιλό φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
½ φλιτζάνι βούτυρο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 κλωναράκια μαϊντανό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Αλευρώνουμε τα φιλετάκια και τα περνάμε στο τηγάνι να ροδοκοκκινήσουν και από τις δυο πλευρές.
Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και
όταν αρχίσουν να μαραίνονται τα σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και όταν έχουν μείνει με ελάχιστη σάλτσα, προσθέτουμε τα φιλετάκια και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε προσεκτικά και τα αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Πριν τα σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου