Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης,
ψιλοκοπανισμένα
1 φλιτζάνι φουντούκια,
ψιλοκοπανισμένα
2 φλιτζάνια καρύδια,
ψιλοκοπανισμένα
1 φλιτζάνι μπισκότα πτι μπερ,
τριμμένα
3 αυγά, κτυπημένα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι βούτυρο για το
άλειμμα των φύλλων
για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ μετά ανακατεύετε
καλά όλα τα υλικά της γέμισης.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας
ανά δύο, το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, τα βουτυρώνουμε και τα δύο και στη
συνέχεια τα κόβουμε σε 4 λωρίδες, ίδιου φάρδους.
Μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης
σε κάθε λωρίδα και τυλίγουμε την καθεμία κατά μήκος σε ρολό, φέρνοντας τις
πλαϊνές άκρες των φύλλων προς το κέντρο για να κλείσουμε τη γέμιση.
Τα τοποθετούμε πάνω σε ένα
ταψί αφού πρώτα το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο
βουτυρώνουμε τα ρολάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το
νερό, τη ζάχαρη, τη κανέλα και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 6 - 7 λεπτά
και μόλις πάρουν βράση τα αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει
λίγο και με μια τρυπητή κουτάλα βουτάμε στο σιρόπι τις φλογέρες ανά δύο-τρεις.
Τις σιροπιάζουμε για 1-2 δευτερόλεπτα, τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε
πιατέλα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου