Υλικά
¾
κιλού κρασί κόκκινο η ροζέ
¼
κιλού ζάχαρη
1
κουτ. σούπας μέλι
20-25
φύλλα αρμπαρόριζας
1
αστεροειδή γλυκάνισο
2
ξυλάκια κανέλα
5-6
καρφάκια γαρίφαλο
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί σε κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε
την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Μόλις
λειώσει η ζάχαρη και πάρει 2-3 βράσεις το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα
τα φύλλα αρμπαρόριζας, τη κανέλα το γλυκάνισο και τα γαρίφαλα.
Το
αφήνουμε να κρυώσει, το τοποθετούμε σε
γυάλινο βάζο η μπουκάλι με μεγάλο στόμιο, μαζί με τα φύλλα αρμπαρόριζας και τα
μπαχαρικά και το φυλάμε σε σκιερό και
δροσερό μέρος για 15-20 μέρες. Ανακινούμε κατά διαστήματα και μετά το πέρας του
χρόνου το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια.
Μπορούμε
αντί για κρασί να χρησιμοποιήσουμε βότκα, η ρακί τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. Σε
αυτή τη περίπτωση θα αυξήσουμε τη ποσότητα της ζάχαρης και ανάλογα πόσο γλυκό
θέλουμε το λικέρ μας.
Επίσης
μπορούμε να βράσουμε το κρασί με τα μπαχαρικά, η να μην το βράσουμε καθόλου, να
βάλουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο και κατά διαστήματα να το ανακινούμε για να
λιώσει η ζάχαρη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου