Υλικά
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες
τις χρήσεις
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
για τη γέμιση
¼ κιλού μανιτάρια,
ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
¼ κιλού κουνουπίδι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας τζίντζερ,
τριμμένο
κουρκούμα
τσίλι σε σκόνη
1 κουτ. σούπας garam masala
(μείγμα από κόλιανδρο, κύμινο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, κάρδαμο, γαρύφαλλο, πιπέρι)
2 κουτ. σούπας φρυγανιά,
τριμμένη
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της
ζύμης μαζί μέχρι αυτή να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Την αφήνουμε σε ζεστό
μέρος να φουσκώσει..
Τρίβουμε το κουνουπίδι με τα
χέρια μας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε
ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τη πιπεριά, προσθέτουμε τα μανιτάρια,
το κουνουπίδι, και το τζίντζερ. Πασπαλίζουμε με το αλάτι το κουρκούμα, το τσίλι
και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά
διαστήματα. Προσθέτουμε το garam
masala και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1-2
λεπτά ακόμη να σωθούν όλα τα υγρά και στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να
κρυώσει.
Ανοίγουμε το ζύμη σε χοντρό
φύλλο. Με ένα πιατάκι του τσαγιού το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Με ένα
κουτάλι βάζουμε στο κέντρο 2-3 κουταλιές από τη γέμιση, βάζουμε από πάνω άλλο
στρογγυλό φύλλο, τα ενώνουμε στις άκρες πιέζοντας με τα δάκτυλα η με ένα
πιρούνι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει το φύλλο
και η γέμιση.
Βάζουμε τις πίτες μας σε ένα
ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα τις βουτυρώνουμε και τις βάζουμε στο
φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά και μέχρι μα ροδίσουν.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε
και έτοιμο φύλλο σφολιάτας και να κάνουμε με τον ίδιο τρόπο μία μεγάλη πίτα,
σαν σκεπαστή πίτσα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου