Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


Υλικά

1 κιλό κιμά κοτόπουλου
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
¼ κιλού μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
1 αυγό
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και λίγο πριν να πιούν τα υγρά τους ρίχνουμε το κιμά κοτόπουλου και ανακατεύουμε να πάρει χρώμα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου με το μείγμα από το τηγάνι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι, το αυγό και ζυμώνουνε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

2 σχόλια: