Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΠΑΒΛΟΒΑ


Υλικά

4 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
½  κουτ. γλυκού αλάτι
1 ½  φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
1 κουτ. γλυκού λευκό ξύδι
3-4 σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας
½ κιλό κρέμα γάλακτος
½ κιλό ζάχαρη άχνη
½ κιλό φράουλες

Εκτέλεση

Κτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια, με το αλάτι μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη, μέχρι να σφίξει η μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορνφλάουρ, το ξύδι και τη βανίλια και διπλώνουμε με μια σπάτουλα ελαφρά τη μαρέγκα.
Απλώνουμε τη μαρέγκα σε ένα ταψί, διαμέτρου 20 εκ. αφού πρώτα το έχουμε καλύψει με μια λαδόκολλα και τη φτιάχνουμε σε ένα ομοιόμορφο δίσκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για 60-7- λεπτά. Μόλις τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, σβήνουμε το φούρνο και χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του, την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ και κτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρίσει, ενώ προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το κτύπημα. Σε 3-5 λεπτά συνήθως αρχίζει να σφίγγει τότε χαμηλώνουμε τη ταχύτητα για να μη μας κόψει. Όταν το μείγμα γίνει σφικτό και στέκεται σε ένα κουτάλι ακόμα κι αν το γυρίζουμε ανάποδα, τότε η σαντιγί μας είναι έτοιμη.
Αναποδογυρίζουμε το ταψάκι της μαρέγκας σε ένα δίσκο και την καλύπτουμε από πάνω με μπόλικη σαντιγί και φράουλες κομμένες στη μέση η άλλα φρούτα της αρεσκείας μας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου