Υλικά
200
γραμμάρια κρέμα γάλακτος
50
γραμμάρια ζάχαρη άχνη
400
γραμμάρια γάλα ζαχαρούχο
200
γραμμάρια γάλα εβαπορέ
1
βανίλια
1
½ πακέτο μπισκότα κανέλας (Goody
Αλλατίνη) η πτι μπερ
Εκτέλεση
Κτυπάμε
στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη
άχνη, προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα εβαπορέ μέχρι να πάρουμε μια πηκτή σαντιγί.
Προσθέτουμε
σιγά-σιγά και το ζαχαρούχο γάλα και
χτυπάμε άλλα 3 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουμε μια αφράτη κρέμα.
Απλώνουμε
από 1-2 κουταλιές της κρέμας πάνω σε κάθε μπισκότο, τα αραδιάζουμε σε ένα δίσκο
και τα βάζουμε για λίγη ώρα στη κατάψυξη. Όταν τα βγάλουμε βάζουμε και το άλλο
μπισκότο πάνω στη κρέμα το πιέζουμε ελαφρά για να απλωθεί η κρέμα και να
καλύψει όλη την επιφάνεια των μπισκότων και όση περισσέψει την «μαζεύουμε» με
ένα μαχαίρι.
Αν
χρησιμοποιήσουμε μπισκότα πτι μπερ τότε τα στρώνουμε σε ένα πλαστικό τετράγωνο
ή μακρόστενο σκεύος και μετά ρίχνουμε προσεκτικά τη κρέμα. Ισιώνουμε την
επιφάνεια με μια σπάτουλα και στρώνετε από πάνω μια άλλη στρώση μπισκότα.
Σκεπάζουμε
το σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Πριν παγώσει τελείως
το βγάζουμε και το χαράζουμε μέχρι κάτω στα σημεία που ξεχωρίζουν τα μπισκότα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου