Υλικά
3
κουτ. σούπας βούτυρο
1
φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½
φλιτζάνι ρούμι
2
κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1
κουτ. γλυκού κανέλλα
4
μπανάνες
½
φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
2
μπάλες παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Σε
μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε
μέσα τη ζάχαρη, το ρούμι, τη βανίλια και τη κανέλα και αφήνουμε το μείγμα να
βράσει μέχρι να καραμελώσει. Βάζουμε τις μπανάνες, κομμένες στη μέση κατά
μήκος, και τα καρύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε
το μείγμα από τη κατσαρόλα στο τηγάνι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 έως 2
λεπτά.
Σερβίρουμε
τις μπανάνες με το σιρόπι ζεστές παγωτό βανίλια από πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου