Υλικά
750
γραμμάρια ζάχαρη
600
ml νερό
110
γραμμάρια κορν φλάουρ
½
φλιτζάνι ροδόνερο
μερικές
σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Βάλτε
τη ζάχαρη με το νερό σε μία κατσαρόλα να βράσουν. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με
ένα φλιτζάνι νερό. Ρίξτε το στο σιρόπι που βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και
ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε
το μείγμα για 1 ώρα χωρίς να το σκεπάσετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να
μη κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίξτε το ροδόνερο και λίγες σταγόνες
χρώματος ζαχαροπλαστικής και δοκιμάστε σε ένα πιατάκι αν στέκεται σαν δεμένο
σιρόπι (πρέπει να έχει την υφή του μελιού). Βάλτε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε ένα
ρηχό ταψί με διαστάσεις περίπου 20x20 εκ., πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και
αδειάστε το ζεστό μείγμα. Αφήστε να κρυώσει και αναποδογυρίστε το σε επιφάνεια
που την έχετε πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη. Κόψτε σε μικρά κομμάτια, πασπαλίστε τα
με άχνη ζάχαρη και φυλάξτε τα σε ένα δοχείο εκτός ψυγείου.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου