Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ QUINOA


Υλικά

1 μέτρια κολοκύθα
ελαιόλαδο
1 πρέζα για ρίγανη
150 γραμμάρια Quinoa
100 γραμμάρια φέτα
50 γραμμάρια κουκουνάρια
1 μικρό καρότο
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 τεμάχιο κόκκινη πιπεριά
1 τεμάχιο χυμό λεμόνι
50 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
ακόμη 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε την κολοκύθα καλά, και την κόβουμε στην μέση με ένα μαχαίρι, βγάζοντας αργότερα όλους τους σπόρους από μέσα με βοήθεια ενός κουταλιού.
Τα τοποθετούμε τα δύο μέρη σε ένα ταψί, και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε από πάνω αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με ρίγανη και το ψιλοκομμένο ματσάκι κρεμμύδι με το τριμμένο καρότο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά το ψήσιμο.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το Quinoa και το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε επιμελώς.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το Quinoa, μαζί με τον χυμό λεμόνι, τις ελιές, το υπόλοιπο κρεμμύδι, την φέτα και τα κουκουνάρια και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Βγάζουμε από τον φούρνο ξανά το ταψί με την κολοκύθα και με την βοήθεια ενός κουταλιού, τοποθετούμε το μείγμα μας μέσα στις κολοκύθες ομοιόμορφα και το ψήνουμε συνέχεια για 15 λεπτά ακόμη...
Έτοιμα να τα σερβίρουμε.

ΥΓ. Πάντα να ξεπλύνετε το quinoa. Τοποθετήστε το κινόα σε ένα σουρωτήρι, να τρέχει κρύο νερό πάνω του έως ότου,  δοκιμάσετε τους σπόρους και  αν εξακολουθούν να έχουν μια πικρή γεύση, τότε συνεχίστε το κρύο νερό πάνω τους και συνεχίστε το ανακάτεμα των σπόρων, κατά το ξέβγαλμα με νερό μείωσε ακόμη περισσότερο πικρία τους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου