Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ


Υλικά

½  κιλό μικρές πατάτες
1 μήλο με τη φλούδα, σε κύβους
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 αντζούγιες, ψιλοκομμένες  
2-3 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

για τη σάλτσα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
3 κουταλιές γιαούρτι
2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν με την φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, το μήλο, και τα φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο το ξύδι, τις αντζούγιες και τα κτυπάμε καλά. Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι, τον άνηθο και την μουστάρδα καθώς, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε καλά για ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, την αφήνουμε καμιά ώρα στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου