Υλικά
4
μελιτζάνες
5
σκελίδες σκόρδο
½
φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
3
κουταλιές της σούπας ξίδι δυνατό
ελιές
Καλαμών (προαιρετικά)
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε
καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω.
Τις
φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν
ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
Με
ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα της κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε
καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
Προσθέτουμε
το αλάτι, Ελαιόλαδο, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Συνοδεύεται με ελιές Καλαμών και λίγο λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου