Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Υλικά

4 μελιτζάνες
5 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξίδι δυνατό
ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω.
Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα της κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
Προσθέτουμε το αλάτι, Ελαιόλαδο, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Συνοδεύεται με ελιές Καλαμών και λίγο λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου