Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ


Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουτ. σούπας δυόσμο, τριμμένο
ξύσμα από 2 λεμόνια
½ κουτ. γλυκού κανέλα
2 βανίλιες
2 αυγά
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
1 ¼ κιλού ανθότυρο, θρυμματισμένο
1 ½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο, για τα φύλλα

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½  φλιτζάνια νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε βάζουμε το ανθότυρο, το δυόσμο, τη κανέλα, τα αυγά ελαφρώς κτυπημένα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε  ένα ταψί διαστάσεων περίπου 35x25 εκ., στρώνουμε τα μισά φύλλα σταυρωτά,  αλείφοντας  με ένα πινέλο κάθε φύλλο ξεχωριστά με λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε από πάνω το μείγμα του μπολ. Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα επίσης καλά βουτυρωμένα. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και τη χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού, την κανέλα, και την βανίλια για 6-7 λεπτά.  Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και τη κανέλα από το σιρόπι και περιχύνουμε το γαλατομπούρεκο αμέσως με το που θα το βγάλουμε από το φούρνο. Θα πρέπει γλυκό και σιρόπι να είναι και τα δύο ζεστά, έτσι να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου