Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ


Υλικά

1 κιλό γαύρο
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 λεμόνια, σε λεπτές φέτες κομμένες στη μέση
2 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθια από το γαύρο τον πλένουμε και τον στραγγίζουμε.
Στρώνουμε το γαύρο με τη σειρά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε ενδιάμεσα και τα κατά διαστήματα τις φέτες λεμονιού.
Απλώνουμε από πάνω τη ντομάτα και το σκόρδο, προσθέτουμε πιπέρι και ελάχιστο αλάτι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου και σερβίρουμε συνοδεύοντας με πράσινη η χωριάτικη σαλάτα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου