Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ


Υλικά

½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¼ κιλού άχνη ζάχαρη
¼ κιλού μαργαρίνη
6 φλιτζάνια κορν φλέικς, σπασμένα ελαφρώς
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες

Εκτέλεση

Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και κτυπάμε για λίγο ακόμα. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το κονιάκ, το μπεικιν πάουντερ και τις σταφίδες και ζυμώνουμε απαλά ώσπου να πετύχουμε μια απαλή ζύμη. Στο τέλος ρίχνουμε τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε ελαφρά.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο στόμιο το μείγμα και κόβουμε μικρές μπουκιές, αφήνοντας ένα περιθώριο μεταξύ τους, γιατί τη διάρκεια του ψησίματος θα απλώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου και μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου