Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΑΛΛΙΩΣ


Υλικά

2 κιλά πατάτες
6 κρόκους αυγών
6 κουτ. σούπας βούτυρο
½  φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ κουτ. γλυκού αλάτι
¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
κανέλα
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια, τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από το μύλο του πουρέ.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ και ενώ είναι ακόμα ζεστές, ρίχνουμε μέσα έναν-έναν τους κρόκους αυγών ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να ενσωματωθούν τελείως με τον πουρέ.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, τη κανέλα, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουμε ένα απαλό μείγμα.    
Γεμίζουμε με το μείγμα ένα μεγάλο κορνέ ζαχαροπλαστικής με ένα χοντρό αστέρι στην άκρη και μεταφέρουμε το πουρέ -σαν μικρά αμυγδαλωτά- σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει από πριν με λαδόκολλα με 2-3 εκ. μεταξύ τους απόσταση.
Τα πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου η αφού η κορυφή τους έχει πάρει χρώμα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου