Υλικά
1
φλιτζάνι αλεύρι
1
φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
½
φλιτζάνι βούτυρο
1
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½
κουτ. γλυκού αλάτι
1
βανίλια
6
αυγά
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
για
την κρέμα λεμονιού
ξύσμα
και χυμό από 4 λεμόνια
4
αυγά
320
γραμμάρια ζάχαρη
220
γραμμάρια βούτυρο
1
κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ κτυπάμε με το σύρμα η μία κουτάλα τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το
βούτυρο λιωμένο και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το μπέκιν πάουντερ, τη
βανίλια και το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να διαλυθεί και να μας δώσει μια
παχύρευστη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σαν φύλλο πίτας σε ένα ταψί αφού πρώτα το
έχουμε καλύψει με μία λαδόκολλα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά περίπου.
Σε
μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα αυγά και τα κτυπάμε καλά στη συνέχεια προσθέτουμε τη
ζάχαρη, το ξύσμα και χυμό λεμόνιου, το βούτυρο, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε
καλά με το σύρμα. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνουνε το μείγμα
ανακατεύοντας σε μέτρια θερμοκρασία να ομογενοποιηθεί.
Αφήνουμε
λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει τελείως.
Μόλις
το βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το βάζουμε σε μια πετσέτα, που την έχουμε
πασπαλίσει με ζάχαρη, στο πάγκο εργασίας μας και απλώνουμε τη κρέμα λεμονιού σε
όλο το φύλλο εκτός από 2 εκατοστά γύρω-γύρω.
Προσεκτικά
το τυλίγουμε σε ρολό (χωρίς τη πετσέτα) και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει.
Το
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, το κόβουμε σε λωρίδες και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου