Υλικά
1
φύλλο μπακαλιάρου παστό
1
½ κιλό φρέσκα φασολάκια (τσαουλιά)
4-5
ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2-3
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
4
κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελάχιστο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε
το δέρμα από το μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον βάζουμε σε μια
μεγάλη λεκάνη με νερό για 24 ώρες να ξαρμυρίσει, αλλάζοντας συχνά το νερό.
Καθαρίζουμε
και πλένουμε τα φασολάκια.
Σε
μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και ρίχνουμε τα
φασολάκια και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε
τις ντομάτες το μαϊντανό, το πελτέ ντομάτας, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και
αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Στραγγίζουμε
τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τα τοποθετούμε πάνω στα φασολάκια, αφήνουμε να
πάρει 2-3 βράσεις, χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό και μόλις ο μπακαλιάρος
είναι έτοιμος αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου