Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ


Υλικά

1 κιλό ακτινίδια
1 κιλό ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλο
χυμό από 2 λεμόνια
φλούδα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα ακτινίδια και αφού τα καθαρίσουμε, τα λιώνουμε με ένα πιρούνι προσέχοντας όμως να κρατάνε λίγο.
Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, τα ακτινίδια και τη φλούδα λεμονιού τα ανακατεύουμε ελαφρά για να λιώσει η ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για ναι ώρα περίπου. Ρίχνουμε τη κανέλα και το γαρίφαλο και βράζουμε τη μαρμελάδα για 15-30 λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε, τα γυρίζουμε ανάποδα, την αφήνουμε να κρυώσει και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου