Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΑΡΝΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ


Υλικά

1 ½ - 2 κιλά κρέας αρνίσιο, σε κομμάτια
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ντομάτα, τριμμένη
3 φλιτζάνια ζωμό από το αρνί
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 ξυλάκι κανέλας
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
1 κουτ. μπαχάρι σε σπόρους
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ κιλό κριθαράκι
2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι, τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα κομμάτια αρνιού μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάμε από το ζωμό 3 φλιτζάνια.
Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το κρέας για να σοταριστεί μαζί. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ζωμό, το πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά και βράζουμε για 3-5 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια πήλινη γάστρα η σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κριθαράκι. Σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 55-60 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε 2-3 φορές, συμπληρώνουμε αν χρειαστεί με ζωμό η νερό και προσέχουμε να μη λασπώσει το κριθαράκι. Είναι έτοιμο όταν απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για λίγο να απορροφήσει και τα υπόλοιπα υγρά.
Σερβίρουμε, αφού ρίξουμε από πάνω τριμμένο κεφαλοτύρι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου