Υλικά
Για
τη βάση
1½
πακέτο μπισκότα πτι μπερ
130
γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
2
πρέζες κανέλα
Για
την κρέμα
900
γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
225
γραμμάρια βούτυρο
450
γραμμάρια ζάχαρη
150
γραμμάρια σταφίδες ξανθές
1
κουτ. σούπας κονιάκ
6
κουτ. σούπας κορν φλάουερ
λίγο
αλάτι
1
βανίλια
6
αυγά
χυμός
και ξύσμα ενός λεμονιού
150
γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου τριμμένη
Εκτέλεση
για
τη βάση
Αλέθουμε
τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα. Τα
στρώνουμε σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι σαν βάση.
για
την κρέμα
Χωρίζουμε
τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην
άκρη. Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και
έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος
προσθέτουμε και τη μαρέγκα, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε στη βάση. Ψήνουμε
στους 180ºC στον αέρα για 50 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί. Πασπαλίζουμε άχνη
και κανέλα ή σερβίρουμε με γλυκό κυδώνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου