Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


Υλικά

½ κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κομμάτια
3 κονσέρβες τόνου σε νερό, στραγγισμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό, κτυπημένα
1 ½  φλιτζάνια φρυγανιά, τριμμένη
1 φλιτζάνι αλεύρι

για τη σάλτσα γιαουρτιού
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κάπαρη, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις λιώνουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το πουρέ πατάτας, το τόνο θρυμματισμένο, τη πιπεριά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθούν.    
Βάζουμε το αλεύρι, το αυγό και τη φρυγανιά σε χωριστά πιάτα και βουτάμε τα μπιφτέκια πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και από τις δύο πλευρές για 30-35 λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και τη κάπαρη. 
Συνοδεύουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα γιαουρτιού.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου