Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ


Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γραμμάρια γαρίδες, καθαρισμένες
300 γραμμάρια ένταμ τριμμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό
βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Ζεματάμε τις γαρίδες για λίγα λεπτά να ζεματιστούν χωρίς όμως να μαλακώσουν πολύ. Τις χτυπάμε ελαφρά στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε λωρίδες των 10 εκατοστών. Για κάθε ρολό χρησιμοποιούμε τρείς λωρίδες φύλου, λαδώνοντας τες μεταξύ τους με βούτυρο.
Βάζουμε στην άκρη των φύλλων μια κουταλιά από το μείγμα, διπλώνοντας πρώτα τις άκρες του προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό. 
Αλείφουμε ένα ταψάκι με βούτυρο και βάζουμε τα ρολάκια και αλείφουμε με αυγό που το έχουμε κτυπήσει με λίγο γάλα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (25-30 λεπτά).

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου