Υλικά
3-4
μεγάλα κρεμμύδια
1
½ φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις
1
½ φλιτζάνι μπύρα
2
κρόκους αυγών
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
και κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τα κρεμμύδια.
Σε
ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και
τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας σιγά-σιγά τη μπύρα ώστε να γίνει ένας
ομοιόμορφος πηκτός χυλός.
Βάζουμε
το μείγμα στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Σε
ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει σε ένα τηγάνι να κάψει, βουτάμε
μια-μια τις ροδέλες στο χυλό και τις
ρίχνουμε στο τηγάνι. Τις γυρίζουμε ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Τις
βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί
από το περιττό λάδι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου