Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ


Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας
2 φλιτζάνια γλυκό τραχανά
3 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
½ κιλό φέτα, θρυμματισμένη
4 αυγά
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
πιπέρι
σουσάμι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
αυγό για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πάρουμε μια απαλή κρέμα. Την αποσύρουμε από την φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε μέσα τη φέτα, το τραχανά και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά κτυπημένα, ανακατεύουμε γρήγορα για να μην μας πήξουν και προσθέτουμε το δυόσμο, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Το λαδώνουμε και αυτό πάρα πολύ καλά και στη συνέχεια απλώνουμε άλλα 6 φύλλα λαδώνοντας και αυτά ένα-ένα. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και την σκεπάζουμε με άλλα πέντε φύλλα λαδώνοντας και αυτά.
Κόβουμε με ψαλίδι ότι φύλλα περισσεύουν και κλείνουμε την πίτα διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε ως κάτω την πίτα με ένα μυτερό μαχαίρι, αλείφουμε με ένα αυγό κτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 55-60 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου