Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ FISH PIE ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



Ο Charlie Bigham και η ακριβότερη fish pie του κόσμου. Το λανσάρισμα του ακριβότερου έτοιμου γεύματος στον κόσμο ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στο site της εφημερίδας The Independent και όχι μόνο.

Παρόλα αυτά, ο Βρετανός chef Charlie Bigham δεν δείχνει να “μασάει”. Η εταιρία του άλλωστε ειδικεύεται στο έτοιμο φαγητό υψηλής ποιότητας οπότε φαντάζομαι πως του φάνηκε σχεδόν λογικό να βγάλει στην αγορά μια πίτα που κοστίζει 314,16 λίρες!
Βέβαια, το συγκεκριμένο έδεσμα που ονομάζεται Swiss Pie δεν θα το βρείτε στα ράφια του Waitrose, που είναι ένα από τα super markets με τα οποία συνεργάζεται η Charlie Bigham’s. Μπορείτε να την παραγγείλετε μόνο τηλεφωνικά. Θα φτάσει στον χώρο σας συσκευασμένη σε ειδικό αλουμινένιο σκεύος που το μεταφέρει security guard δεμένο με χειροπέδα στον καρπό του!

Περιέχει “βρετανικό αστακό, φρεσκοψαρεμένα χτένια, σολομό και στρείδια από την Σκωτία, όλα ποσαρισμένα σε σάλτσα σαμπάνιας Dom Perignon, και κουρνιασμένα σε μια φωλιά από λευκή τρούφα Alba, πουρέ από πατάτες Yukon Gold heritage και είναι πασπαλισμένη με crumbles από βρώσιμο χρυσό. Σερβίρεται μέσα σε δισκάκι φτιαγμένο από φύλλο χρυσού 24 καρατίων και συνοδεύεται από amuse bouche χαβιαριού Beluga.”
Και αν όλα αυτά στην Ελλάδα της κρίσης αλλά και στο μυαλό κάθε λογικού και νοήμονος ανθρώπου φαίνονται σχεδόν λυπηρά, σκεφτείτε πως το αγαπημένο Λονδίνο έχει κατακλυστεί πια απο Αραβες, Κινέζους και Ρώσους δισεκατομμυριούχους που ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε επίδειξη χλιδής και huge spending. 
Άρα μια χαρά δουλειές κάνει ο δαιμόνιος κύριος Charlie.
Καλή τους Απόλαυση !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου