Υλικά
6
λεμόνια (μόνο τις φλούδες)
750
ml βότκα
200
γραμμάρια ζάχαρη
για
το σιρόπι
2
φλιτζάνια νερό
1
φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε
καλά τα λεμόνια, αφαιρούμε τις φλούδες τους και τις αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί
με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βάζο, προσθέτουμε τη βότκα, το
κλείνουμε και το αφήνουμε για 4-5 ημέρες.
Σε
μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι
να γίνουν σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και προσθέτουμε το limoncello αφού
πρώτα το έχουμε σουρώσει σε ένα τουλπάνι.
Τοποθετούμε
το λικέρ μας σε μπουκάλι και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου