Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΛΙΚΕΡ ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ (LIMONCELLO)


Υλικά

6 λεμόνια (μόνο τις φλούδες)
750 ml βότκα
200 γραμμάρια ζάχαρη

για το σιρόπι
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λεμόνια, αφαιρούμε τις φλούδες τους και τις αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βάζο, προσθέτουμε τη βότκα, το κλείνουμε και το αφήνουμε για 4-5 ημέρες.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και προσθέτουμε το limoncello αφού πρώτα το έχουμε σουρώσει σε ένα τουλπάνι.
Τοποθετούμε το λικέρ μας σε μπουκάλι και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου