Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Υλικά

7 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
5 φλιτζάνια ζάχαρη
7 φλιτζάνια νερό
2 κουτ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το τζίντζερ και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να σιροπιάσει.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και όταν πάρει 2-3 βράσεις το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μόλις κρυώσει το μεταφέρουμε σε γυάλινα μπουκάλια και διατηρούμε τη λεμονάδα στο ψυγείο.
Όταν είναι να σερβίρουμε, αραιώνουμε (1 μέρος σιρόπι λεμονάδας προς τρία νερό), θα σας πρότεινα καλύτερα ανθρακούχο νερό.
Οι φυσαλίδες σε συνδυασμό με την πιπεράτη γεύση του τζίντζερ και το ξύσμα λεμονιού θα σας απογειώσουν, σε κάποιους μάλιστα θα τους θυμίσουν ότι πίνουν τζιτζιμπίρα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου