Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ


Υλικά

3 πιπεριές κόκκινες
3 πιπεριές κίτρινες
2 κρεμμύδια, τριμμένα
4-5 χωριατικά λουκάνικα, ψιλοκομμένα
3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
4-5 κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί
200 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις πλένουμε.       
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε  στο ελαιόλαδο τα  κρεμμύδια και τις ψιλοκομμένες πιπεριές μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε και τα λουκάνικα να τσιγαριστούν και αυτά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά η μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.  Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη γραβιέρα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να λίγο να κρυώσει.
Γεμίζουμε με το υλικό τις πιπεριές, προσθέτουμε ½ κουταλάκι φρυγανιά από πάνω, κλείνουμε με τα καπάκια και βάζουμε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε τις πιπεριές με το χυμό ντομάτας και λίγο ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε με ένα φλιτζάνι νερό και βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε με νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σερβίρουμε τα γεμιστά μας ζεστά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου