Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


Υλικά

1 ½  φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σοκολάτα, τριμμένη
1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού σόδα
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½  κουτ. γλυκού αλάτι  
2 αυγά
1 ½ φλιτζάνι ώριμες μπανάνες,  λιωμένες
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι το οποίο το έχουμε ανακατέψει  με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Όταν το μείγμα είναι καλά αναμεμειγμένο, προσθέτουμε τη καρυδόψιχα και τη τριμμένη σοκολάτα και τις μπανάνες.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ (22-24 διαμέτρου) η σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και με μια σπάτουλα απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και μετά του ρίχνουμε από πάνω λιωμένη σοκολάτα και γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια η το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου