Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ


Υλικά

½ κιλό ινδική καρύδα
1-1 ½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 σφηνάκι κονιάκ
ινδική καρύδα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη καρύδα με το ζαχαρούχο γάλα πάρα πολύ καλά και στη συνέχεια τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια σφικτή ζύμη. Προσθέτουμε 2-3 σταγόνες κονιάκ η άλλο λικέρ της αρεσκείας μας.
Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια τρουφάκια ένα-ένα βρέχοντας κάθε φορά τα δάχτυλά μας με κονιάκ. Στη συνέχεια τα ρολάρουμε σε ένα δίσκο που έχουμε στρώσει με καρύδα, προσέχοντας να καλυφθεί όλη τους η επιφάνεια.
Βάζουμε τα τρουφάκια μας στα ειδικά χαρτάκια και στη συνέχεια στο ψυγείο για να παγώσουν για 3-4 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου